5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ

17
5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ

τρέξιμο

Ως έφηβος αθλητής στίβου παλιότερα, το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων ήταν ένα από εκείνα τα εξαιρετικά τρομακτικά πράγματα που πάντα παρακαλούσα τον προπονητή μου να με αφήσει εκτός. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπρεπε να κάνω έναν αγώνα 1500 μέτρων, κυριολεκτικά δεν κοιμήθηκα τα δύο βράδια πριν τον αγώνα. Τρομοκρατήθηκα στη σκέψη ότι έπρεπε να κάνω τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Εκ των υστέρων, αυτός ο φόβος ήταν εντελώς γελοίος, εννοώ, το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να τρέξω, αυτό ήταν όλο. Λίγα χρόνια αργότερα, τελικά ξεπέρασα τον «φόβο ή το τρέξιμο» μου και κάθε μέρα, πηγαίνω για ένα χαλαρό βραδινό τρέξιμο 8 χιλιομέτρων, μόνο για αναψυχή.

Καταλαβαίνω γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν «φόβο για το τρέξιμο» ή την ιδέα ότι το τρέξιμο είναι «τόσο δύσκολο» και η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που θα αποφασίσεις να κάνεις το πρώτο σου τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, ναι, θα είναι δύσκολο!. Οι πνεύμονές σας θα καούν και θα μείνετε χωρίς αέρα σε ελάχιστο χρόνο, οπότε ίσως αναρωτιέστε. Γιατί να ασχοληθώ; Λοιπόν, έχω μερικούς πολύ καλούς λόγους:

1) Μπορείτε να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε.
2) Θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας αντοχή και προφανώς την υγεία.
3) Θα γίνετε fit γρήγορα και θα παραμείνετε σε φόρμα.
4) Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να χάσετε βάρος.
5)Θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος (που είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους το κάνω).
6) Είναι ένας καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να αποσυνδέεστε από τον ψηφιακό κόσμο κάθε τόσο. (Μου αρέσει να τρέχω στο δάσος και να ξεχνάω το τηλέφωνό μου για λίγο)

5 συμβουλές

STSC2538

  1. Ξεκινήστε αργά και με μικρή απόσταση αλλά ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ από κάπου!. (Μην πηγαίνετε για μεγάλες αποστάσεις την πρώτη φορά που τρέχετε, δεν είναι καλή ιδέα. Δημιουργήστε την αντοχή σας με την πάροδο του χρόνου, γι‘ αυτό τρέξτε μια απόσταση και επιταχύνετε εσείς και το σώμα σας.)
  2. Φτιάξτε στον εαυτό σας μια λίστα αναπαραγωγής δολοφόνων για να την ακούτε ενώ τρέχετε!. (Θα εκπλαγείτε με το πόσο μεγάλη διαφορά έχει όταν ακούτε αισιόδοξη μουσική ενώ τρέχετε. Βοηθά πραγματικά να σας ωθήσει να συνεχίσετε να τρέχετε!) -Έχω τη δική μου λίστα αναπαραγωγής τρέχοντας στο Spotify την οποία είστε ευπρόσδεκτοι να ακολουθήσετε ως καλά >> ΤΡΕΞΙΜΟ!
  3. Προσπαθήστε να βρείτε έναν φίλο που τρέχει. (Συνήθως τρέχω μόνος μου γιατί νιώθω άνετα με τον δικό μου ρυθμό και μου αρέσει να έχω αυτόν τον χρόνο για να σκεφτώ, αλλά βοηθάει πολύ να βρεις έναν φίλο που είναι εξίσου ενθουσιώδης που θα αρχίσει να τρέχει και που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι Μόνος σου σε αυτό. Προσπάθησε να περιορίσεις τη συνομιλία στο ελάχιστο όμως, πρέπει να κρατήσεις την αναπνοή σου! 😉
  4. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την πρόοδό σας σε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τόσο κίνητρο να δείτε πόσο έχετε βελτιωθεί -χρόνος και απόσταση-. (Χρησιμοποιώ την εφαρμογή Nike+ όπου παρακολουθώ όλες τις διαδρομές, τους χρόνους, τις αποστάσεις και το καλύτερο μέρος, έχετε επίσης τους χάρτες των διαδρομών που ακολουθείτε).
  5. Σκεφτείτε τον τελικό στόχο!. ( Ενώ τρέχεις, όταν ιδρώνεις, οι πνεύμονές σου αρχίζουν να καίνε και σκέφτεσαι γιατί στο διάολο το κάνω αυτό; Θυμήσου πόσο ωραία θα δείχνεις με αυτό το μπικίνι στο επόμενο ταξίδι σου στην παραλία, αλλά όχι μόνο αυτό, πόσο δροσερό θα αισθάνεστε όταν αρχίσετε να φτάσετε τους στόχους απόστασης και ταχύτητας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο cool από το να ξεπεράσετε τον φόβο του τρεξίματος και να αρχίσετε να γίνεστε πιο γρήγοροι και δυνατότεροι).

Είστε ήδη πεπεισμένος; Τι περιμένεις? βάλτε τη λίστα αναπαραγωγής σας και την εφαρμογή Nike+ και αφήστε να τρέξει!NewSignatureLongweb

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar