Τι σώζει τη ζωή σου αυτή τη στιγμή; – Σύγχρονη κυρία Ντάρσυ

7
Τι σώζει τη ζωή σου αυτή τη στιγμή;  – Σύγχρονη κυρία Ντάρσυ

Είναι σχεδόν ώρα για μια από τις αγαπημένες μου παραδόσεις της Σύγχρονης κυρίας Ντάρσυ.

Ο χειμώνας δεν ήταν ποτέ η αγαπημένη μου εποχή. Είναι κρύο και γκρίζο, πολύ συχνά φέρνει κρυολογήματα ή χειρότερα, και συνήθως λίγο πυρετό στην καμπίνα, εκτός αυτού. Ο συγκεκριμένος χειμώνας ήταν περίεργος για μένα: Αρρώστησα στις 22 Δεκεμβρίου και έκτοτε δεν είμαι ο εαυτός μου. Ως κάποιος που είναι σχετικά νέος και γενικά υγιής, αυτός ο χειμώνας αισθάνθηκε σαν μια εποχή εκτός χρόνου.

Φέτος είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την ετήσια πρακτική μας που με καλεί να συγκεντρώσω μια λίστα —μια κυριολεκτική, φυσική λίστα— με τα πράγματα που μου σώζουν τη ζωή αυτή τη στιγμή.

Η ιδέα προέρχεται από τη συγγραφέα Barbara Brown Taylor. Στα απομνημονεύματά της Φεύγοντας από την Εκκλησίαη Τέιλορ λέει για μια στιγμή που προσκλήθηκε να μιλήσει και ο οικοδεσπότης της ανέθεσε αυτό το θέμα: «Πες μας τι σώζει τη ζωή σου αυτή τη στιγμή».

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τι μας σκοτώνει και μπορούμε να το διατυπώσουμε, αν μας ζητηθεί. Αλλά λίγοι από εμάς σταματάμε για να σημειώσουμε τι μας δίνει ζωή.

Ο Taylor λέει ότι είναι πολύ καλή ερώτηση για να μην το ξαναεπισκεπτόμαστε κάθε τόσο: ποια είναι τα πράγματα—μεγάλα ή μικρά—που είναι οικονομία μας?

Κάθε εποχή κουβαλάει τις απροσδόκητες προκλήσεις και τις χαρές της. Μερικές φορές οι προκλήσεις σχεδόν παραγκωνίζουν τις χαρές. μερικές φορές (ίσως, ελπίζω, πείτε ναι) είναι το αντίστροφο.

Η ζωή μας αντικατοπτρίζει αυτό που σκεφτόμαστε επίμονα. Αυτή η πρακτική με καλεί να δίνω προσοχή σε αυτό που μένω, και να αναζητώ σκόπιμα το καλό.

Την επόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στα μισά του χειμώνα. Εδώ και πολλά χρόνια, ενωνόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε τη χειμωνιάτικη κούραση, φτιάχνοντας τις λίστες μας με τα πράγματα που σώζουν τη ζωή μας και μοιραζόμαστε τα εδώ.

Θα συγκεντρώσω τις σκέψεις μου για αυτό το θέμα για να τις μοιραστώ στις 2 Φεβρουαρίου—και εσύ καλείστε να μοιραστείτε και τις δικές σας: στην ενότητα σχολίων μπορείτε να συνδέσετε ένα ιστολόγιο ή μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή απλώς να δημοσιεύσετε τις σκέψεις σας εκεί για να τις διαβάσουμε.

Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά κάνοντας μια παύση στα μισά της διαδρομής για να μοιραστούμε τα πράγματα που μας βοηθούν να την ξεπεράσουμε, θα ελαφρύνουμε το φορτίο.

Ανυπομονώ να ακούσω τι υπάρχει στη λίστα σας.

Υ.Γ. Έχουμε ασχοληθεί με αυτήν την πρακτική για σχεδόν δέκα χρόνια, αλλά τώρα μπορώ να επισημάνω το βιβλίο μου που αγγίζει το θέμα. Για περισσότερα σχετικά με σκόπιμες πρακτικές όπως αυτή, πάρτε ένα αντίγραφο του Μην το πολυσκέφτεστε και ανατρέξτε στο Κεφάλαιο 7, «Tend Your Garden». Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να είναι ένα από τα πράγματα που σας φέρνουν χαρά, ειρήνη και ζωή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar