Τι διαβάζω τον τελευταίο καιρό: το νέο και το αξιοσημείωτο

1
Τι διαβάζω τον τελευταίο καιρό: το νέο και το αξιοσημείωτο

Καλωσήρθες στοQuick Lit,όπου μοιραζόμαστε σύντομες και γλυκές κριτικές για όσα διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό στις 15 του μήνα.

Το διάβασμά μου ποικίλλει αρκετά από μήνα σε μήνα και από εποχή σε εποχή. Το αναγνωστικό μου ημερολόγιο αποκαλύπτει ότι διάβασα αρκετές επερχόμενες εκδόσεις αυτό το καλοκαίρι καθώς συνεχίζω να εξετάζω βιβλία για τον Summer Reading Guide 2023 και ότι ξεκίνησα αρκετά βιβλία (περισσότερα από όσα θυμόμουν) που διάβασα μόνο είκοσι περίπου σελίδες πριν προχωρήσουμε. Σκοπεύω να επιστρέψω σε μερικές από αυτές. η ζωή της ανάγνωσης έχει να κάνει με το timing, και αυτά τα βιβλία δεν ήταν πολύ σωστά για μένα, αυτή τη στιγμή.

Αυτόν τον μήνα διάβασα μερικούς νέους και πρόσφατους δημιουργούς σελίδων από τα είδη μυθοπλασίας μυστηρίου, σύγχρονης και ιστορικής φαντασίας, καθώς και απόλαυσα τα απομνημονεύματα του 2021 και μια επανάγνωση μιας αγαπημένης λογοτεχνίας.

Όπως πάντα, συνέταξα τη σύνοψή μου με τη σημαντική βοήθεια από το δικό μου Η αναγνωστική μου ζωή περιοδικό βιβλίου, οπότε είναι εύκολο να γνωρίζω τι διαβάζω τον τελευταίο καιρό. Εάν δεν παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή την ανάγνωση, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε.

Ελπίζω να περάσατε έναν καλό αναγνωστικό μήνα — ανυπομονώ να το ακούσωτα δικα σουπρόσφατες αναγνώσεις στα σχόλια!

Η συλλογή μου Quick Lit για τον Μάρτιο του 2023

Γαντζώθηκε από το εξώφυλλο του βιβλίου του Σάτον Φόστερ

Hooked: How Crafting Saved My Life

Συγγραφέας: Sutton Foster

Τα παιδιά του θεάτρου μου είναι τεράστιοι θαυμαστές του Sutton Foster, και ο Will κι εγώ εισπνέαμε Πιο ΝΕΟΣ κατά τη διάρκεια των γιορτών: τώρα άρχισα επιτέλους να διαβάσω τα απομνημονεύματά της και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα. Αυτό ήταν απολαυστικό στον ήχο, που εκφράστηκε από την ίδια τη συγγραφέα. Φυσικά πρόκειται για το βελονάκι, αλλά και για τα παιδικά της χρόνια, την πορεία της προς τη σκηνή, τη δύσκολη σχέση της με τη μητέρα της και τον δύσκολο δρόμο της για να γίνει η ίδια μητέρα. Εκτιμώ την ματιά πίσω από την κουρτίνα και το χιούμορ και την ευαισθησία με την οποία μοιράστηκε την ιστορία της. Τώρα με πιάνει φαγούρα να παρακολουθώ Μπουκέτες; ποιος θέλει να μου το πει;

Αγορά στο Amazon | Αγορά στο βιβλιοπωλείο | Αγορά στο Libro.fm


Walkable City (Tenth Anniversary Edition): Πώς το κέντρο της πόλης μπορεί να σώσει την Αμερική, ένα βήμα τη φορά

Συγγραφέας: Jeff Speck

Έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο μισή ντουζίνα φορές όλα αυτά τα χρόνια (είναι ένα από τα αγαπημένα μου πολεοδομικά σχέδια) αυτόν τον μήνα διάβασα για πρώτη φορά τη νέα 10η επετειακή έκδοση. Η Γενική Θεωρία της Βαδικότητας του πολεοδόμου Speck υποστηρίζει ότι για να επιλέξουν οι άνθρωποι να περπατήσουν, η βόλτα πρέπει να είναι χρήσιμη, ασφαλής, άνετη και ενδιαφέρουσα. Η υπόθεση του είναι ότι όταν οι πόλεις αποκτούν σωστή βατότητα, θα ακολουθήσουν πολλά από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε για τις κοινότητές μας. Από καιρό εκτιμούσα πώς η δουλειά του Speck άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπω και κατανοώ τους χώρους γύρω μου. Αυτή τη φορά, απόλαυσα ιδιαίτερα την ενημέρωση 100 σελίδων, 10 χρόνια αργότερα, που ασχολείται με το COVID-19, τη βατότητα και την ισότητα, την επιδείνωση της ασφάλειας των πεζών, τις εξελίξεις στις λωρίδες ποδηλάτων, τις υπηρεσίες κοινής χρήσης βόλτας και πολλά άλλα. Το διάβασα αυτό για να προετοιμαστώ για μια επερχόμενη συνομιλία podcast: ο Jeff Speck έρχεται Τι πρέπει να διαβάσω στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα!

Αγορά στο Amazon | Αγορά στο βιβλιοπωλείο


Εξώφυλλο βιβλίου The House of Eve της Sadeqa Johnson

Το σπίτι της Εύας

Συγγραφέας: Sadeqa Johnson

Ανυπομονώ για αυτό εδώ και πολύ καιρό! Αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα είναι πολύ στο πνεύμα της Ann Patchett Ο Πολιούχος των Ψεύτων και του Dolen Perkins-Valdez Πιάσε το χέρι μου. Η ιστορία επικεντρώνεται σε δύο νεαρές μαύρες γυναίκες της δεκαετίας του 1950: Η Ρούμπι είναι μια φιλόδοξη δευτεροετής φοιτήτρια στο γυμνάσιο σε μια μονογονεϊκή οικογένεια περιορισμένων πόρων στη Φιλαδέλφεια. Η Eleanor είναι μια πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ, η οποία, παρά την εργατική της ανατροφή, σύντομα επιβάλλεται στον εαυτό της να κινείται στο ανώτερο κλιμάκιο της μαύρης κοινωνίας της DC. Και οι δύο γυναίκες έχουν μεγάλες ελπίδες και όνειρα για το μέλλον τους: θέλουν αγάπη και γάμο και οικογένεια, καθώς και πτυχία κολεγίου και ικανοποιητικές καριέρες. Αλλά λίγο μετά από κάθε ερωτευμένη, συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές — και πρέπει να γίνουν δύσκολες επιλογές. Μια καλή ιστορία, καλά ειπωμένη, με ένα ικανοποιητικό τέλος. Φροντίστε να μην χάσετε τη σημείωση του συγγραφέα!

Αγορά στο Amazon | Αγορά στο βιβλιοπωλείο


Εξώφυλλο βιβλίου The Golden Spoon της Jessa Maxwell

Το Χρυσό Κουτάλι

Συγγραφέας: Jessa Maxwell

Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα από τις απολαυστικές και ακαταμάχητες περιγραφές που μοιράστηκε ο εκδότης: The Great British Bake-Off συναντά Οι μοναδικοί φόνοι στο κτίριοή Μαχαίρια έξωή Ενδειξη. Το παζλ του Maxwell για ένα ντεμπούτο είναι ένα μυστήριο δολοφονίας κλειστού κύκλου. το έγκλημα διαδραματίζεται στα γυρίσματα μιας αμερικανικής διαγωνιστικής παράστασης ψησίματος σε ένα απομακρυσμένο κτήμα στο Βερμόντ. Με ένα μεγάλο καστ χαρακτήρων, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να προσανατολιστώ και να καταλάβω ποιος χαρακτήρας ήταν ποιος (θα έπρεπε να είχα κάνει σημειώσεις, στην πραγματικότητα) και όταν ήρθε η λύση σίγουρα ήρθε βιαστικά, αλλά μου άρεσε κάθε λεπτό.

Αγορά στο Amazon | Αγορά στο βιβλιοπωλείο


Λάθος μέρος Λάθος χρόνος από την Gillian McAllister εξώφυλλο βιβλίου

Λάθος μέρος Λάθος ώρα

Συγγραφέας: Gillian McAllister

Αυτό ήταν το καλύτερο είδος εγκεφάλου! Στις πρώτες σελίδες αυτού του μυστηρίου του ταξιδιού στο χρόνο, μια Βρετανίδα παρακολουθεί με τρόμο από το παράθυρό της τον 18χρονο γιο της να μαχαιρώνει έναν άνδρα στο δρόμο. Ακολουθεί μια φρικτή σκηνή, η αστυνομία τον απομακρύνει, εκείνη περνά το βράδυ στο σταθμό, σε σοκ και αγωνία. Αλλά μετά η Jen ξυπνά το επόμενο πρωί, για να διαπιστώσει ότι δεν είναι καθόλου το επόμενο πρωί, αλλά η μέρα πριν συνέβη το έγκλημα. Όταν ξυπνάει το επόμενο πρωί, είναι την προηγούμενη μέρα. Η Jen φαίνεται να ζει τη ζωή της προς τα πίσω και -με τη βοήθεια ενός φίλου-φίλου φυσικού- αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από τον βρόχο του χρόνου είναι να «αναιρέσει» οποιοδήποτε γεγονός που βάζει τον γιο της στο μονοπάτι. στο φόνο. Για να το κάνει αυτό πρέπει να πάει πολύ, πολύ πίσω στο χρόνο, φτάνοντας στις ρίζες των πιο σημαντικών σχέσεών της. Αυτό μπορεί να καταλήξει στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς. σίγουρα θα είναι μια από τις πιο ευχάριστες αναγνωστικές εμπειρίες μου.

Αγορά στο Amazon | Αγορά στο βιβλιοπωλείο


Εξώφυλλο βιβλίου The Bandit Queens του Parini Shroff

The Bandit Queens

Συγγραφέας: Parini Shroff

Η υπόθεση αυτής της κυκλοφορίας του Ιανουαρίου ακούγεται ζοφερή, αλλά ο τόνος είναι το παν, και εδώ είναι αδυσώπητα αισιόδοξος, ακόμα και καλός. Το πήρα αφού το συνέστησαν αρκετοί βιβλιοπώλες Το επεισόδιο WSIRN State of the Bookstore και χαίρομαι πολύ που το έκανα! Πριν από πέντε χρόνια, η Geeta, κάτοικος του χωριού, έχασε τον μη καλό σύζυγό της. Η αλήθεια είναι ότι την εγκατέλειψε, αλλά τα κουτσομπολιά του χωριού λένε ότι η Geeta είναι μια «αυτοδημιούργητη» χήρα, μια φήμη που η Geeta έχει κάνει λίγα για να ηρεμήσει. (Επειδή μια άλλη αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι σας συμπεριφέρονται με σεβασμό όταν νομίζουν ότι είστε δολοφόνος.) Αλλά η Geeta δεν είναι η μόνη χωριανή με έναν μη καλό σύζυγο, και σύντομα περισσότεροι από λίγοι από αυτούς πλησιάζουν τη Geeta—μερικές φορές με δύναμη —για τη βοήθειά της να τις κάνει αυτοδημιούργητες χήρες σαν κι αυτήν. Θα ήταν εύκολο για αυτό να γίνει μακάβριο, αλλά αντίθετα είναι αιχμηρό και αστείο: σκεφτείτε την Kirsten Miller Η αλλαγή, αλλά σημαντικά πιο ανάλαφρη.

Αγορά στο Amazon | Αγορά στο βιβλιοπωλείο


ΕΣΕΙΣ τι διαβάζετε τελευταία; Πείτε μας για τις πρόσφατες αναγνώσεις σας—ή μοιραστείτε τον σύνδεσμο προς ένα ιστολόγιο ή ανάρτηση στο instagram σχετικά με αυτές—σε σχόλια.

The post Τι διαβάζω τον τελευταίο καιρό: το νέο και το αξιοσημείωτο εμφανίστηκε πρώτα στο Modern Mrs Darcy.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar