Η καλύτερη ταξιδιωτική μου συμβουλή – Modern Mrs Darcy

0
Η καλύτερη ταξιδιωτική μου συμβουλή – Modern Mrs Darcy

Είναι η εποχή του ταξιδιού στη γη της σύγχρονης κυρίας Ντάρσι. Αρκετά μέλη της ομάδας μας ξεκινούν μεγάλα ταξίδια αυτή την άνοιξη. Η δική μου οικογένεια ξεκινά σύντομα μια μικρή περιπέτεια (ενώ σχεδιάζει κάτι σημαντικό για τον επόμενο δρόμο). Πολλοί από εσάς είστε σε ανοιξιάτικες διακοπές αυτή τη στιγμή! Δεν είναι περίεργο που έχω ταξίδια στον εγκέφαλο.

Ο Γουίλ και εγώ πρέπει να μιλήσουμε αυτή την εβδομάδα για τις καλύτερες ταξιδιωτικές μας συμβουλές. Τα δικά μου αφορούσαν τον προγραμματισμό και το μπλοκάρισμα, αλλά τα δικά του ήταν πολύ πιο διασκεδαστικά—και γι‘ αυτό θα τα δανειστώ για αυτήν την ανάρτηση σχετικά με τη «καλύτερη συμβουλή του ταξιδιού μου».

Όταν ζήτησα από τον Γουίλ για την καλύτερη συμβουλή του, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν, «αν έχεις την ευκαιρία να πάρεις ό,τι μπορείς να φας παγωτό, πάρε το!»

Πριν από πολλά χρόνια —όταν τα παιδιά ήταν πολύ νεότερα— η εξαμελής οικογένειά μου έκανε ένα οικογενειακό ταξίδι στη Φλόριντα με τους γονείς μου. Βρεθήκαμε σε ένα μαγαζί με παγωτό τη βραδιά τους με όλα όσα μπορείς να φας: ήταν προφανώς πιο ακριβό από μια μερίδα δύο κουταλιών, αλλά λατρεύαμε την ιδέα να δοκιμάσουμε όποια γεύση θέλαμε, οπότε το καταφέραμε. Και φίλοι, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να μεταφέρω επαρκώς πόσο διασκεδαστικό είναι -είτε είστε πέντε είτε εξήντα πέντε- να δοκιμάσετε οποιαδήποτε γεύση θέλετε στο μαγαζί με παγωτό. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, ακόμα μιλάμε για εκείνη τη νύχτα.

Φυσικά, το σημαντικό εδώ δεν είναι το gelato, αλλά η αρχή του πράγματος: αγριέψτε λίγο και απολαύστε μια εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα.

Ο Γουίλ λέει ότι μια άλλη ταξιδιωτική συμβουλή στην οποία βασίζεται τώρα είναι να σχεδιάσει να επισκεφτεί τις τοποθεσίες των μαρκήσιων: την έπαυλη Biltmore, το Empire State Building, την κορυφή του Πύργου του Άιφελ (το τελευταίο είναι μια εμπειρία που κανένας από εμάς δεν είχε, αλλά θα ήθελε πολύ) . Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά οι μεγάλοι προορισμοί μιας περιοχής —ή οι «εμπειρίες υπογραφής» — συχνά συνοδεύονται από ένα μεγάλο τίμημα που μπορεί να είναι δύσκολο να καταπιεί κανείς. Όχι πάντα, αλλά συχνά. Εκείνες τις στιγμές, ο Will λέει ότι είναι και πάλι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι η ζωή είναι μια σειρά από εμπειρίες, και παρόλο που οι υπερβολές μας μπορεί να μην είναι φθηνές, οι αναμνήσεις είναι ανεκτίμητες.

Οι συμβουλές του Will αφορούσαν το gelato, οπότε τι ήταν οι δικές μου; Επιμελητεία. Κάτι που ακούγεται βαρετό, αλλά μπορεί να είμαι ανήσυχος ταξιδιώτης—και με βοηθάει να προσποιούμαι ότι φεύγω μια μέρα πριν από την πραγματική αναχώρησή μου, ώστε να μην βιάζομαι να δένω χύμα την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω πουθενά στο Διαδίκτυο, αλλά είμαι σίγουρος ότι διάβασα αυτή την συμβουλή σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό του Rick Steves, όταν ήμουν δεκατεσσάρων χρονών και οι γονείς μου σχεδίαζαν να πάρουν τον αδερφό μου και εμένα στη Γερμανία για πρώτη φορά. .

Ένα άλλο πράγμα στο οποίο ορκίζομαι, που ο Γουίλ δεν έχει ακόμη αγκαλιάσει: να πακετάρει κύβους. Τα χρησιμοποίησα για πρώτη φορά για την περιήγησή μου στο βιβλίο το 2018 και έκτοτε είμαι ευαγγελιστής packing cube. Μπορώ να χωρέσω πολύ περισσότερα στη βαλίτσα μου (ή στο ντουλάπι) με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, με τους κύβους ο περιοριστικός παράγοντας δεν είναι πόσα πράγματα μπορώ να συσκευάσω, αλλά πόσο βαριά γίνεται η τσάντα μου με τόσα συσκευασμένα μέσα. (Εχω ένα Σετ Calpak 5 τεμαχίων; παρόμοια έκδοση είναι διαθέσιμο στο Nordstrom Rack για λιγότερο.)

Έχετε ταξίδια στον εγκέφαλο; Ποια είναι η καλύτερη ταξιδιωτική συμβουλή σας; Πες μας τις ταξιδιωτικές συμβουλές στις οποίες ορκίζεστε στην ενότητα σχολίων.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Δοκιμάστε την τάρτα Bakewell και άλλους κανόνες με τους οποίους μαθαίνω να ζω, συν η σειρά λογοτεχνικού τουρισμού μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar