ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ: ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

21
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ: ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πώς μιλάμε κυρίως για τη μόδα εδώ, αλλά υπάρχουν τόσα άλλα θέματα που είναι σημαντικά και έχουν εμφανιστεί στη ζωή μου. Θέλω πραγματικά να μοιραστώ μερικά από αυτά μαζί σας και να δημιουργήσω (όπως ανέφερα προηγουμένως) μια μικρή κοινότητα + σύστημα υποστήριξης, ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε σημαντικά θέματα. Αυτό με οδήγησε στο επόμενο θέμα.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη φυσική κατάσταση -συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου για να είμαι ειλικρινής-, σκεφτόμαστε τη φυσική κατάσταση, σωστά; Όλοι μας ενδιαφέρει να αποκτήσω κοιλιακούς (πραγματικά προσπαθώ να επαναφέρω τους κοιλιακούς μου!), να χάσω βάρος ή απλά γενικά να προσπαθώ να παραμείνω σε φόρμα. Αλλά ενώ τα κάνουμε όλα αυτά, οι περισσότεροι από εμάς παραμελούμε ένα πολύ σημαντικό πράγμα. ψυχική ικανότητα.

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτόν τον όρο, σκεφτείτε τον ως έναν μίνι οδηγό για την ψυχική φυσική κατάσταση και γιατί είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τη γενική μας υγεία!

Τι είναι η ψυχική ικανότητα;

Ουσιαστικά, η ψυχική ικανότητα είναι όταν διατηρείς το μυαλό σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Κάνετε ό,τι μπορείτε για να παραμείνετε συναισθηματικά υγιείς και να αποτρέψετε τον εαυτό σας να καεί ή να κατακλυστεί από άγχος και άγχος (το άγχος είναι το απόλυτο χειρότερο, γι‘ αυτό προσπαθώ ό,τι μπορώ για να το παλέψω).

Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η ψυχική ικανότητα είναι απαραίτητη καθώς παίζει σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Εάν είστε διανοητικά καταβεβλημένοι και το μυαλό σας δεν είναι σε καλή θέση, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσετε σωστά. Δυσκολεύεστε με τις καθημερινές δραστηριότητες καθώς το μυαλό σας συνεχίζει να σας αποσπά την προσοχή με αρνητικές σκέψεις. Επιστρέφοντας στη φυσική κατάσταση, η κακή ψυχική ικανότητα θα σας κάνει να αισθάνεστε χωρίς κίνητρα και θα δυσκολευτείτε να βγείτε έξω και να ασκηθείτε.

Εάν είστε διανοητικά σε καλή κατάσταση, τότε ο εγκέφαλός σας είναι πιο ενεργός και το μυαλό σας είναι καθαρό. Όλα γίνονται πιο εύκολα – από τη λήψη αποφάσεων έως την αίσθηση παρακίνησης. Η ζωή σας είναι πολύ πιο εύκολη στην πλοήγηση!

Και τώρα, το ερώτημα των εκατομμυρίων δολαρίων. Πώς βελτιώνετε την ψυχική σας ικανότητα;

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ψυχική μας ικανότητα. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός ψυχικής υγείας και δεν χρειάζεστε α πλοίαρχοι κλινικής συμβουλευτικής ψυχικής υγείας για να κατανοήσετε τι μπορεί να προκαλεί προβλήματα ψυχικής υγείας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κοιτάξετε μέσα σας και να αξιολογήσετε τι δεν πάει καλά στη ζωή σας. Ίσως αφιερώστε λίγο χρόνο πριν κοιμηθείτε και περάσετε από αυτό που σας ενοχλεί/ σας στρεσάρει. Μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα, ο δρόμος γίνεται λίγο πιο καθαρός.

Ίσως αντιμετωπίζετε προβλήματα στη δουλειά; Ή μήπως σε πέφτουν οι σπουδές σου; Τι είναι αυτό που κάνει το μυαλό σας να δουλεύει υπερωρίες και να μην κλείνει ποτέ; Προσπαθήστε να μάθετε τις αιτίες και, στη συνέχεια, μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

Υπάρχουν πολλές καλές πρακτικές που πρέπει να λάβετε υπόψη για να εκπαιδεύσετε σχεδόν το μυαλό σας ώστε να είναι «καλύτερο». Μην ανησυχείτε, δεν λέω ότι πρέπει να αφιερώνετε ώρες κάνοντας ασκήσεις εξάσκησης εγκεφάλου – είναι πολύ πιο απλό από αυτό! Κάτι τόσο απλό όσο η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας διανοητικά. Ηρεμεί το μυαλό σας, σας απομακρύνει από την κανονική σας ζωή και σας δίνει χρόνο να χαλαρώσετε και να διώξετε το άγχος. Μια ώρα ανάγνωσης βιβλίων κάθε βράδυ (αντί να αφιερώνετε χρόνο στο τηλέφωνό σας) θα κάνει θαύματα για την ψυχική σας κατάσταση, πιστέψτε με!

Εκτός από αυτό, το να προσθέσετε περισσότερη οργάνωση στη ζωή σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παραμένετε στην κορυφή των καθημερινών σας εργασιών, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα θυμάστε τα πάντα – κάτι που συχνά προκαλεί άγχος και άγχος.

Τελικά, αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας. Καθίστε και κάντε κάτι που σας αρέσει, όπως να παρακολουθείτε μια τηλεοπτική εκπομπή, να ακούτε μουσική ή απλώς να τηλεφωνείτε στον καλύτερό σας φίλο. Βρείτε χρόνο στη μέρα σας για να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να επικεντρωθείτε σε εσάς – βοηθάει πολύ.

Έτσι, αν δεν ξέρατε τίποτα για την ψυχική ικανότητα πριν από σήμερα, τότε ελπίζω ότι αυτό έχει λάμψει λίγο. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη γενική σας φυσική κατάσταση, τότε αρχίστε να φροντίζετε τη ψυχική πλευρά των πραγμάτων μαζί με τη σωματική. Δεν είμαι ακόμα εκεί, αλλά γι‘ αυτό ήταν σημαντικό για μένα να το μοιραστώ, γιατί φαίνεται πολύ πιο εύκολο όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.

Ελπίζω να το βρήκατε χρήσιμο και αν έχετε άλλα θέματα που θα θέλατε να ασχοληθώ/ερευνήσω ή να συζητήσω, αφήστε μου ένα σχόλιο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar